Professionals

Ook professionals kunnen bij ons terecht. Karton, MDF, acrylaat, vinyl, papier, schuim, hout,… Stuk voor stuk materialen die we perfect kunnen bewerken met onze lasermachine.

Diverse toepassingen, zoals het maken van maquettes, signalisatieborden, papier, lampen, speelgoed, kaarten, maquettes, sieraden, klokken, meubels, wandversieringen, et cetera… het stopt alleen bij je eigen creativiteit. Met een lasersnijder kun je heel nauwkeurig en snel door allerlei soorten materialen snijden. Ideaal dus voor:

  • (interieur)architecten: snel en precies snijden van maquettekarton, balsa,…
  • ontwerpers/grafici: die-cut/stansen van naamkaartjes tot uitnodigingen, stencils…
  • industriële activiteiten: snijden/graveren van labels, typeplaatjes, markeerplaatjes, …

Enkele voordelen op een rijtje:

  • snel & flexibel
  • precies
  • vormvrijheid
  • kostprijs

Wanneer je een tekening of bestand wil uitsnijden of graveren is het erg belangrijk dat de opmaak van het document in orde is. Een vector bestand is veel sneller uit te snijden dan een bitmap bestand. Bij een vector bestand – bijvoorbeeld een lijntekening gemaakt in Illustartor – zal de laser wanneer die gaat snijden, de lijnen exact gaan volgen en de kortste route kiezen. Bij een raster of bitmap bestand, zal de lasersnijder van links naar rechts en van boven naar onder het proces gaan uitvoeren. Dus ook over de delen waar niets moet gebeuren, zal de lasersnijder langsgaan. Weliswaar zonder iets te doen om dat moment, maar het kost wel extra tijd en energie.

De lijndikte in het vector bestand (.ai, .svg, .eps, .cdr, .dxf bestanden) zijn ook van belang. Deze moeten heel fijn zijn voor alles wat je zou willen uitsnijden: 0,003 pt om precies te zijn. Zijn ze dikker, dan zal de laser het beschouwen als een vlak en dus graveren/markeren. Teken ook alles op schaal 1:1 met millimeters als eenheid.

Heb je een ontwerp dat je met een lasersnijmachine wilt laten uitsnijden of graveren? Neem dan gerust eerst even contact op met ons. Zo kunnen we alles even overlopen en richtlijnen geven over hoe je alles best kan aanleveren. Natuurlijk kunnen wij ook alles voor u uitwerken: van ontwerp tot eindresultaat.

Klanten